Aromatyczny gulasz z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w sporą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, nałożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
2.W rondelku na niewielkiej ilości oleju zrumienić posiekaną cebulę. Mięso przełożyć do cebuli, zalać wodą w takiej ilości, by zakrywała mięso, dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę i gotować do miękkości (W razie potrzeby wodę należy uzupełniać).
3.Po upływie ok. 30 minut do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki.
4.Kiedy mięso będzie miękkie, w miseczce dokładnie wymieszać mąkę ze śmietaną i zimną wodą. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Komentarze