Aromatyczny gulasz z szynki

0 (0 ocen)

U mnie dziś kolejny gulasz:)

Składniki:

  • 1 kg szynki
    cebula
    marchewka
    czerwona papryka
    30 dag pieczarek
    garść posiekanej natki pietruszki
    liść laurowy
    ziele angielskie
    przyprawa do gulaszu
    olej do smażenia
    2-3 łyżki mąki

Aromatyczny gulasz z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

    Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Wsypujemy do mięsa i dusimy.

    Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki, a papryki w paski. Paprykę, marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie dodajemy do mięsa. Doprawiamy przyprawą do gulaszu. Wlewamy tyle wody, aby mięso było przykryte. Dusimy do miękkości.

    Z mąki i wody przygotowujemy zaklepkę i dodajemy do gulaszu. Gotujemy, ciągle mieszając. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy