Babeczki banoffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Masło roztapiamy, herbatniki wrzucamy do woreczka i "zgniatamy"
- ja użyłam tłuczka do kotletów :)
Pokruszone herbatniki dodajemy do masła, mieszamy.
Gotową masą wykładamy formę do mufinków lub babeczek, mocno dociskając ją do dna.
Odkładamy na pół godziny do lodówki, żeby masło "zastygło",
lub pieczemy w piekarniku 15 minut.
2. Gotowe babeczki smarujemy masą krówkową.
Banany kroimy drobno, posypujemy nimi babeczki.
Śmietanę ubijamy na bardzo gęstą, dodajemy cukier,jeszcze chwilę ubijamy.
Babeczki wyciągamy z formy, wkładamy do papilotek.
Śmietaną nadziewamy szprycę/rękaw i ozdabiamy górę babeczek.
Posypujemy czekoladą.
Komentarze