Banoffee

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g herbatników
    120 g masła
    1 puszka masy krówkowej
    300 ml śmietany kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    (opcjonalnie 1 śmietan fix)
    sok z cytryny

Banoffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masę krówkową. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na karmelu. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy