Babeczki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połącz wszystkie składniki ciasta ze sobą i zagnieć ciasto. Schowaj do lodówki.
2.Żelatynę rozpuść w pół szklanki wody i odstaw do ostygnięcia.Kolorowe galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wylej na płaską tacę i odstaw do stężenia. Foremki na babeczki wysmaruj tłuszczem, wyjmij ciasto z lodówki i wylepiaj nim dokładnie foremki. Piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 20 minut.
3.Śmietankę rozmiksuj razem ze śmiatanfixami. Dodaj galaretkę cytrynową i ostudzoną żelatynę. Miksuj, aż krem nabierze odpowiedniej konsystencji.
4.Wyjmij babeczki z pieca i wyjmij je z foremek. Ostudź. Do środka nakładaj po półtorej łyżki kremu. Posiekaj na grubo czekoladę, a galaretki pokrój w kratę, udekoruj babeczki. Gotowe babeczki chłódź w lodówce około 2 godziny.
Komentarze