babeczki full wypas

0 (0 ocen)

  • 60 min

bardzo proste i byszne

  • 60 min

Składniki:

  • 2 jabłka,
    250 g mąki,
    125 g brązowego cukru,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    0,5 łyżeczki sody,
    1 jajko,
    80 ml oleju,
    250 ml jogurtu naturalnego,
    garść rodzynek,
    2 garści płatków owsianych,
    cynamon (ile kto lubi),
    cukier puder do posypania

Babeczki full wypas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, kroimy bardzo, bardzo drobno, rodzynki parzymy.
  • 2. Składniki suche i mokre mieszamy w dwóch oddzielnych miskach, następnie łączymy zawartość obu naczyń wlewając składniki mokre do suchych i ponownie mieszamy.
  • 3. Na końcu dodajemy rodzynki, płatki owsiane i jabłka i oczywiście znowu mieszamy, następnie napełniamy otwory w formie do 3/4 wysokości i pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka (około 30 minut).
  • babeczki z mnóstwem pyszności w środku 4. Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy