Babeczki kopce kreta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce łączymy przesiane suche składniki,a w drugiej misce łączymy mokre. Suche składniki mieszamy z mokrymi do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do 3/4 wysokości babeczki. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po upieczeniu wierzch babeczek lekko ścinamy, i za pomocą łyżeczki wydrążamy środek.
2.Banana kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody i studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i ostudzoną żelatynę Do środka każdej babeczki wkładamy banany, przykrywamy warstwą śmietanki tworząc lekki kopiec. Wierzch posypujemy rozkruszonym ciastem lekko dociskając. Babeczki wstawiamy do lodówki aby stężały.
Komentarze