Babeczki z budyniem i czereśniami

0 (0 ocen)

  • 40 min

mini babeczka dla każdego , czyż nie wyglądają uroczo ?

  • 40 min

Składniki:



  • spód babeczek :

    mąka 1,5 szklanki
    żółtko 2 sztuki
    cukier puder 2 łyżki
    masło 100 gram

    nadzienie babeczek :

    budyń śmietankowy 1 opakowanie
    mleko 1,5 szklanki
    cukier 3 łyżki

    dodatkowo:

    czereśnie

Babeczki z budyniem i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cisto kruche :
    mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło ,posiekać ,dodać żółtka całość szybko zagnieść
    ciasto schłodzić w lodówce ( pół godziny)
    schłodzonym ciastem wylepiać foremki ,piec 10 minut w 190 stopniach
  • 2. ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka
    zimnym budyniem napełniać babeczki,( można dno babeczek wypełnić dżemem np. wiśniowym ja tak zrobiłam ) wierzch udekorować czereśnią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy