Babeczki z Czarnego Lasu

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słynny tort zminimalizowany do wielkości jednej małej babeczki...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 125 gramów
    - czekolada (gorzka): 100 gramów
    - dżem wiśniowy (dobrej jakości, z dużymi kawałkami owoców): 300 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka: 150 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda: 1 łyżeczka
    - śmietana (30%): 300 mililitrów
    - cukier (do śmietany): 2 łyżeczki
    - wiśnie (z wiśniówki, bez pestek): 12 sztuk

Babeczki z czarnego lasu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić z czekoladą, dodać dżem, cukier, jajka, wymieszać, dodać pozostałe składniki, ponownie wymieszać. Napełnić papilotki do 3/4 wysokości, piec 20 minut w temp. 180 st. C, wystudzić.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem, nałożyć do szprycki z dekoracyjną końcówką, nałożyć na babeczki. Na każdej babeczce ułożyć po jednej wisience z nalewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy