Babeczki z dżemem z żurawiny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Te babeczki są dla niespodziewanych gości, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 rulon ciasta francuskiego
    konfitura żurawinowa ( u mnie własnej roboty )
    cukier puder do posypania

Babeczki z dżemem z żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!

    P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy