Babeczki z jagodami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Apetyczne babeczki, które w zimowy wieczór przypomną smak lata :)

  • 20 min

Składniki:

  • 170 g cukru
    200 g masła roślinnego
    2 jajka
    300 ml mleka
    500 g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    szklanka czarnych jagód

Babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać jajka i zmiksować.
  • 2. Przygotować mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodawać na przemian z mlekiem do wcześniej utartej masy. Wsypać jagody i całość wymieszać delikatnie łyżką.
  • 3. Do formy na babeczki wyłożyć papierowe foremki. Nalewać po dwie łyżki ciasta do każdej ( wychodzi około 24 babeczek ).
  • 4. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut. Smacznego :)

Porady

Babeczki można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy