babeczko kluseczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Puszyste kluseczki z kaszką orkiszową, czosnkiem niedźwiedzim i serem. Pysznie smakują odsmażane na maśle, lub podane od razu po ugotowaniu z ulubionym sosem.

  • 40 min

Składniki:

  • 3-4 jajka
    pół szklanki gęstej śmietany
    garść czosnku niedźwiedziego
    15 dag parmezanu
    4 łyżki drobnej kaszki orkiszowej
    3-4 łyżki mąki
    sól
    biały pieprz
    gałka muszkatołowa
    ostra papryka

Babeczko kluseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście czosnku niedźwiedziego drobno kroimy, dodajemy jajka, śmietanę, parmezan, kaszkę, mąkę, przyprawy razem wszystko mieszamy. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany jak jest zbyt rzadka należy dodać jeszcze kaszki orkiszowej.
  • 2. Masę przekładamy do silikonowych foremek i gotujemy na parze ok. 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy