Babka galaretkowa - galaretka warzywno-jajeczna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Babka mozaikowa. Taka zdrowa babka i mało kaloryczna, składająca się z warzy konserwowych i jajek, robi za świetną przystawkę a przy okazji cieszy oko tęczą kolorów, pięknie prezentując się na stole

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół litra wywaru warzywnego
    6 łyżeczek żelatyny
    3 jajka
    papryka marynowana
    kukurydza konserwowa
    groszek konserwowy

Babka galaretkowa - galaretka warzywno-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanki odlewamy kilka łyżek ciepłego wywaru, rozpuszczamy w nim galaretkę i mieszamy z pozostałym wywarem. Do formy wlewamy trochę wywaru, wkładamy do lodówki i czekamy aż lekko stężeje i układamy pierwszą warstwę ugotowane na twardo jajka a między nimi natkę pietruszki. Zalewamy galaretką i znów czekamy aż stężeje. Tak samo układamy pozostałe 3 warstwy. Jest to troszkę czasochłonne, ale myślę że efekt jest warty zachodu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy