BABKA PIASKOWO_KOKOSOWO-ŚMIETANOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

PRZEPYSZNA

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, 1 budyń śmietankowy, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, margaryna kasia cała kostka, szklanka cukru pudru, trochę oliwy do wysmarowania formy, papier do pieczenia, 1/2 szkl. słodkiej śmietany, opakowanie wiórek kokosowych

Babka piaskowo_kokosowo-śmietanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do utartego na puch masła i cukru dodajemy cały czas ucierając po jednym żółtku, śmietany słodkiej, opakowanie wiórków, obie mąki, budyń, proszek do pieczenia, ciasto wyrabiamy przez 8 minut, dodajemy pianę ubitą ( wcześniej oddzielamy żółtka od białek), dokładnie łączymy składniki, wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i polaną oliwa. pieczemy w temp. ok 160 stopni przez 45 min, początkowo w wyższej 200 st. w termoobiegu. po upieczeniu sypiemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy