Babka z marcepanem

0 (0 ocen)

wielbiciele marcepana będą zachwyceni

Składniki:

  • 175 gram masła
    125 gram marcepanu
    100 gram mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 gram cukru
    3 łyżki oleju
    3 jajka

Babka z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać żółtka oraz olej i razem połączyć. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Marcepan zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do masy maślanej dodać mąkę z proszkiem oraz marcepan. Wymieszać. Białka ubić na pianę. Na samym końcu do ciasta dodać białka i delikatnie wymieszać je z ciastem. Do foremki keksowej o wymiarach 15 cm / 6 cm przelać ciasto. Piec około 30 minut w 180 st C. lub do tak zwanego "suchego patyczka". Po upieczeniu ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy