Babka z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ma bardzo ciekawy smak.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mąka ziemniaczana: 0.75 szklanki
    - margaryna: 12.5 dekagrama
    - cukier: 1 szklanka
    - jajka: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - czarne porzeczki (mogą być mrożone): 2 szklanki

Babka z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z jajkami. Stopniowo dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przełożyć do formy, wsypać połowę porzeczek, wylać resztę ciasta i wyłożyć resztę porzeczek. Piec ok. 40 min w dość mocno nagrzanym piekarniku. Ciepłą babkę posypać pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy