Bagietka nadziana

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Polecam na przyjęcie okolicznościowe

  • 2 godz. 40 min

Składniki:


  • 1 bagietka
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 puszki makreli w sosie pomidorowym
    2 średnie cebule
    sól,pieprz,papryka sypka ostra
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    100g.masła
    pęczek zielonej cebulki

Bagietka nadziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bagietki odcinamy z obu stron piętki i ostrożnie wydrążamy miąższ tak aby nie uszkodzić skórki.Miąższ drobno kroimy przekładamy do miski.Dodajemy rybę z puszki,oraz drobno posiekane jajko.Na patelni rozgrzewamy masło,obieramy i drobno kroimy cebulę ,podsmażamy i dodajemy do miąższu.Dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku.Środek bagietki smarujemy musztardą.Nadziewamy miąższem zwijamy bagietkę w folię aluminiową.Wkładamy do lodówki na ok.2 godz.Wyjmujemy z lodówki,odwijamy z folii , kroimy w plastry o grubości ok.1,5 cm.układamy na talerzu,posypujemy posiekanym szczypiorkiem,dekorujemy ogórkiem konserwowym oraz majonezem.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy