Nadziana bagietka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajny pomysł na podanie takich jakby" koreczków" ale na ciepło!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 bagietki
    20dkg sera żółtego Gouda
    bazylia
    oregano
    1 papryka czerwona
    pół laski kiełbasy wiejskiej

Nadziana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nadziana bagietka 1. Bagietki naciąć wzdłuż na mniej więcej 3 paski ale nie przecinać do końca bagietki.Podobnie w poprzek.Jak na zdjęciu
  • Nadziana bagietka 2. Kiełbasę pokroić na plastry,można powycinać z nich mniejsze kółka i wysmażyć na patelni
  • Nadziana bagietka 3. Paprykę pokroić na paski a potem na kwadraty
  • Nadziana bagietka 4. Ser zółty pokroić na podłużne cienkie paski i powkładać w ponacinane miejsca w bagietce.Na wykałaczkę nabić kiełbasę oraz paprykę i wbić po jednej w każdy nacięty kwadrat w bagietce.Posypać oregano i bazylią.Grillować w piekarniku przez kilka minut w temp 200stopni.Każdy częstuje się biorąc wykałaczkę z "nadzieniem".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy