bakłażan nadziewany kaszą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

niesamowite danie dla wegeterian nie tylko na obiad

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - kasza gryczana woreczek: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty

Bakłażan nadziewany kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bakłażan z kaszą 1. bakłażana wydrążamy tak aby ścianki warzywa zosatły grubości około 1 cm
    kaszę gryczana gotujemy na patelni podsmażamy cebulką następnie dodajemy ugotowaną kasze doprawiamy solą i pierzem i nadziewamy ściśle bakłażana
    tak przygotowanego bakłażana kładziemy na papier do pieczenia przykrywamy odcięgą główka warzywa i zapiekamy w rozgranym piekarniku około 15 minut
    w taki oto sposób mamy gotowe danie

Komentarze

Podobne przepisy