Bananowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu, a przy tym niedrogie. Zachwycą każdego smakosza słodkości, świetny deser dla dzieci. Wspaniale się prezentuje na talerzu.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 - 5 bananów
    8 łyżek mąki pszennej
    7 łyżek mleka
    sól
    cukier puder
    bita śmietana
    polewa czekoladowa

Bananowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Dodajemy mleko, mąkę i szczyptę soli. Mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy racuszki.
  • image-1d04wmx 2. Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy dla odsączenia nadmiaru tłuszczu.
  • image-0qvw3u5 3. Następnie nakładamy racuchy na talerz, posypujemy cukrem pudrem, polewą czekoladową i zdobimy bita śmietaną. Smacznego.

Porady

Racuszki można podawać na ciepło i zimno. Można podawać również z samym cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy