Bananowe racuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie do wykonania, idealne na podwieczorek.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl. mąki pszennej
    1 szkl. mleka
    2 jajka
    1 płaska łyżka cukru brązowego
    3 dag świeżych drożdży
    2 banany
    olej rzepakowy do smażenia

    dodatkowo:
    cukier puder do posypania

Bananowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko lekko podgrzać z cukrem brązowym i drożdżami. Do mąki dodać jajka, podgrzane mleko i zmiksować. Wmieszać pokrojone w plastry banany i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut, aby ciasto ruszyło. Olej rozgrzać na patelni i porcjami nakładać ciasto. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy