Lubicie banany w cieście? Ja je uwielbiam, ale postanowiłam pokombinować z ciastem i zrobiłam banany w cieście kokosowo-waniliowym. Wyszły pyszne na ciepło i na zimno również smakowały wyśmienicie – idealne do porannej kawy. Polecam
Banany w cieście kokosowo-waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszać mleko z jajkiem i mąką, dodać wiórki, sodę, ksylitol i aromat waniliowy, wymieszać dokładnie, by nie było grudek. Banany obrać, pokroić w około 1,5-2cm plasterki, włożyć do ciasta, delikatnie wymieszać tak, by ciasto pokryło wszystkie plasterki i odstawić na około 5 minut. W dużej, nieprzywierającej patelni mocno rozgrzać około 4 łyżki oleju, wykładać krążki i smażyć na małym ogniu, z obu stron na rumiano.
Komentarze