Banany w czekoladzie i kokosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Częstuję nimi swoje koleżanki. Podaję je jako przekąskę zamiast chipsów.

Składniki:

  • 2 banany
    pomarańcza
    łyżeczka soku z cytryny
    czekolada
    kolorowe wiórki kokosowe
    łyżeczka miodu

Banany w czekoladzie i kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Banany w czekoladzie i kokosie 1. Pomarańczę myjemy i osuszamy. Z połowy wyciskamy sok. Do soku dodajemy miód i sok z cytryny. Mieszamy.
  • 2. Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 3. Banany obieramy. Kroimy w ok. 0,5-cm plasterki i zanurzamy w soku. Następnie połowę obtaczamy w czekoladzie, pozostałe w wiórkach
    kokosowych. Resztę pomarańczy kroimy w plastry i podajemy wraz z bananami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy