Banoffee pie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybkie, proste, słodkie - uwielbiam

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g herbatników

    3/4 kostki masła

    400g kajmak

    2 banany

    250g mascarpone

    300ml śmietany 30%

    3 łyżki cukru pudru

Banoffee pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki mielimy na pył, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy ciasteczka i ugniatamy mocno dociskając.

    Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

    Banany kroimy w plastry.

    Ser mascarpone, śmietanę i cukier puder miksujemy na puszysty krem.

    Warstwy układamy następująco:

    spód ciasteczkowy

    banany

    kajmak

    krem mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy