Batatowe chipsy z płatkami soli morskiej i chipotle

0 (0 ocen)

  • 10 min

Słodkie smażone ziemniaki obsypane płatkami soli i papryki chipotle, słodycz ziemniaków można złamać lekko je skrapiając białym octem winnym.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 bataty
    sól morska w płatkach
    chipotle w płatkach
    opcjonalnie ocet z białego wina
    olej kokosowy do smażenia

Batatowe chipsy z płatkami soli morskiej i chipotle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ugy460 1. Bataty obieramy. Następnie kroimy na plasterki za pomocą specjalnego noża.
    Plasterki batatów smażymy partiami na rozgrzanym oleju kokosowym. Usmażone chipsy osuszamy na papierowych ręcznikach. Posypujemy solą i płatkami chipotle. Dla przełamania słodkiego smaku proponuję skropić je za pomocą atomizera octem z białego wina. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy