Batoniki mussli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 23 min

Przepis ten zna moja babcia, mama i ja; przechodzi tak z pokolenia na pokolenie.

  • 1 godz. 23 min

Składniki:

  • 200g płatków z bakaliami (płatki mussli)
    120g masła
    20g sezamu
    2 łyżki miodu

Batoniki mussli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzej piekarnik do 160°C i włóż blachę z papierem do pieczenia. Utrzyj masło z miodem i podgrzej na małym ogniu. Gdy się rozpuści zdejmij z palnika i dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj dokładnie i przełóż masę do formy. Piecz 30 min.
  • 2. Wyjmij ciasto z piekarnika i pokrój na mniejsze kawałki zanim ostygnie.

Porady

Można roztopić czekoladę i pokrojone kawałki zamoczyc w niej, w polewie dużo lepiej smakują!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy