Idealnie chrupiące i bakaliowe muffinki. Dodadzą dużo energii i pozytywnych kalorii.
45 min
Składniki:
jeden średni banan (najlepiej przejrzały)
4 małe mandarynki (z 3 wycisnąć sok, jedną obrać i podzielić na ćwiartki)
garść otrębów pszennych
łyżka zarodków pszennych lub razowych
łyżka sezamu
łyżka pestek z dyni
dwie garście wiórków kokosowych
Muffinki mussli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki suche: mąkę, proszek, cukier , wszystkie ziarenka i otręby, zarodki wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre z owocami, banana dokładnie zgnieść. Do skłądników mokrych dodać suche i wymieszać łyżką.
Piekarnik nastawić na 180st C z termoobiegiem. Przygotować papilotki i foremki.
Nakładać ciasto muffinkowe do 3/4 wysokości papilotki. Piec ok 20 minut.
Komentarze