Muffinki mussli

0 (0 ocen)

  • 45 min

Idealnie chrupiące i bakaliowe muffinki. Dodadzą dużo energii i pozytywnych kalorii.

  • 45 min

Składniki:

  • jeden średni banan (najlepiej przejrzały)
    4 małe mandarynki (z 3 wycisnąć sok, jedną obrać i podzielić na ćwiartki)
    garść otrębów pszennych
    łyżka zarodków pszennych lub razowych
    łyżka sezamu
    łyżka pestek z dyni
    dwie garście wiórków kokosowych

    150g mąki pszennej
    70g cukru kryształ
    1 łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia
    2 jajka
    110g roztopionego masła

Muffinki mussli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki bakaliowe 1. Składniki suche: mąkę, proszek, cukier , wszystkie ziarenka i otręby, zarodki wymieszać w misce. W drugiej misce wymieszać składniki mokre z owocami, banana dokładnie zgnieść. Do skłądników mokrych dodać suche i wymieszać łyżką.

    Piekarnik nastawić na 180st C z termoobiegiem. Przygotować papilotki i foremki.
    Nakładać ciasto muffinkowe do 3/4 wysokości papilotki. Piec ok 20 minut.

    Studzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy