Batony migdałowe w gorzkiej czekoladzie

0 (0 ocen)

Przepyszne zdrowe batony

Składniki:

  • masa:
    -250g migdałów
    -1 puszka dobrze schłodzonego mleka kokosowego (będzie potrzebna tylko śmietanka-200g)
    -1-2 łyżki ksylitolu
    -50g mąki kokosowej
    polewa czekoladowa:
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady min. 90% kakao
    -4 łyżki mleka roślinnego
    dodatkowo:
    -garść płatków migdałów

Batony migdałowe w gorzkiej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -migdały zelewamy wodą i odstawiamy do lodówki na całą noc
    -rano odlewamy wodę
    -orzechy przekładamy do blendera i blendujemy, następnie dodajemy tylko śmietankę z puszki (stała warstwa na górze puszki) i ponownie blendujemy
    -dodajemy resztę składników i zagniatamy masę
    -formujemy małe batoniki i wkładamy je do zamrażalnika na około 7minut
    polewa:
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
    -dodajemy mleko i energicznie mieszamy
    -odstawiamy, aż przestygnie
    -dokładnie smarujemy batoniki, posypujemy płatkami migdałów i wkładamy do zamrażalnika na około 10minut
    Smacznego i na zdrowie!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy