Migdałowe talarki w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kruche ciasteczka

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    1 szkl cukru pudru
    4 żółtka
    1 margaryna 250 g
    szczypta proszku do pieczenia
    aromat migdałowy
    100 g migdałów mielonych

    1 białko
    1 tabliczka czekolady

Migdałowe talarki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto (zostawić łyżkę migdałów) ciasto rozwałkować na cienki prostokąt, posmarować białkiem i posypać delikatnie migdałami i zwinąć w ciasny rulon. Włożyć do lodówki w celu schłodzenia.
    Po kilku godzinach pokroić na cienkie talarki, ułożyć na blaszce i upiec w temp 180 st ok 10-12 min
    Po wystudzeniu maczać w rozpuszczonej czekoladzie i układać na pergaminie lub folii do zastygnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy