Batony musli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne, a zdrowsze od swoich sklepowych odpowiedników. Idealne dla diabetyków i nie tylko.

  • 15 min

Składniki:

  • -5 jabłek
    -3 szklanki płatków owsianych
    - 3 łyżki rozdrobnionych, suszonych owoców, np. rodzynek lub żurawiny
    -rozdrobnione orzechy
    -sezam/nasiona słonecznika
    -2 łyżki miodu
    -3 białka

Batony musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku utrzyj na tarce wszystkie jabłka, a następnie dodaj je do miski wraz z płatkami owsianymi, suszonymi i rozdrobnionymi owocami, orzechami i sezamem/nasionami słonecznika. Dodaj cynamon i miód oraz pianę ubitą z białek. Wymieszaj i rozłóż na pergaminie. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudzoną masę, pokroić w dowolny kształt, np. batony.

Porady

Gotową już masę rozłożyć na wysokość dwóch centymetrów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy