Batony owocowo-bakaliowe

0 (0 ocen)

W bardzo prosty sposób, przygotowałam czekoladowe batoniki z bakaliami i owocami.Porzeczki czarne dołożyłam, dlatego aby batony nie były za słodkie. Kwaskowe porzeczki idealnie , komponują się z czekoladą.

Składniki:

  • biała czekolada - 150 g
    morele suszone - 7 szt
    orzechy włoskie - 35 g
    rodzynki - 40 g
    truskawki świeże - 3 szt
    czarna porzeczka - 30 g
    dżem wiśniowy - 3 łyżeczki

Batony owocowo-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Batony owocowo-bakaliowe 1. Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej.
    Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.
  • Batony owocowo-bakaliowe 2. Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki.
    Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
  • Batony owocowo-bakaliowe 3. Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym.
  • Batony owocowo-bakaliowe 4. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
    Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy