W bardzo prosty sposób, przygotowałam czekoladowe batoniki z bakaliami i owocami.Porzeczki czarne dołożyłam, dlatego aby batony nie były za słodkie. Kwaskowe porzeczki idealnie , komponują się z czekoladą.
Składniki:
biała czekolada - 150 g
morele suszone - 7 szt
orzechy włoskie - 35 g
rodzynki - 40 g
truskawki świeże - 3 szt
czarna porzeczka - 30 g
dżem wiśniowy - 3 łyżeczki
Batony owocowo-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej.
Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.
2.Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki.
Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
3.Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym.
4.Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.
Komentarze