Owocowo - bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić żółtka od białek, białka ubić, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubijać. Wlać żółtka, chwilę ubijać. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec 25-30 minut w 180st.C.
2.Krem wykonać według przepisu na opakowaniu.
Wyłożyć na biszkopt.
3.Galaretki rozpuścić w 4,5 szklankach gorącej wody, wystudzić. Brzoskwinie, ananasy, orzechy i czekoladę pokroić, dodać rodzynki i borówki. wsypać wszystko do tężejącej galaretki.
Masę wylać na krem.
4.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wystudzić.
śnieżkę ubić z mlekiem. Wymieszać z galaretką.
Wylać na masę.Wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Przed podaniem obsypać startą czekoladą.
Komentarze