Bazyliowe naleśniki z ricottą

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty sposób na urozmaicenie codziennego menu :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mąki
    200 ml mleka
    1 jajko
    2 garście bazylii
    250 g ricotty
    70 g suszonych pomidorów
    sól, pieprz

Bazyliowe naleśniki z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko, mąkę, mleko i połowę bazylii zblendować i usmażyć naleśniki. Pomidory osączyć z oleju i zblendować razem z ricottą i resztą bazylii, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz rozsmarować na naleśnikach i składać na cztery. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy