Naleśniki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne urozmaicenie codziennego menu :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    100 g mąki
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    2 łyżeczki bazyliowego pesto
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    farsz:
    200 g ugotowanych ziemniaków
    1 puszka tuńczyka w wodzie
    100 g sera białego
    50 g skyru
    sól, pieprz

Naleśniki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Ziemniaki i ser utłuc lub przecisnąć przez praskę. Dodać odsączonego tuńczyka i skyr, przyprawić i dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki i składać w trójkąty. Naleśniki podsmażyć na suchej patelni z obu stron. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy