Bezglutenowe racuszki serowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne racuszki

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g sera białego
    2 jajka
    2 łyżki dżemu z rokitnika
    garść rodzynek
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    olej kokosowy do smażenia
    cukier puder do posypania

Bezglutenowe racuszki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki i mąkę kukurydzianą.Mieszamy dokładnie masę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy dużą łyżką ciasto. Lekko uciskamy placuszki, aby były równej grubości.Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy