Racuszki bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, słodkie bezglutenowe racuszki. Idealne na słodkie i leniwe śniadanie np. w weekend. Zamiast mąki jaglanej możemy użyć zwykłej mąki pszennej. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ricotty
    2 łyżki masła
    1 jajko
    1 łyżka cukru (można dać więcej)
    1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
    3 płaskie łyżki mąki jaglanej

Racuszki bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na patelni i lekko studzimy. Do miseczki przekładamy ricottę, rozpuszczone masło, jajko, cukier, ekstrakt, proszek do pieczenia i mąkę. Przez chwilę razem miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i na gorącą nakładamy porcję ciasta, lekko dociskamy. Smażymy z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy