Zapraszam na smaczne, słodkie bezglutenowe racuszki. Idealne na słodkie i leniwe śniadanie np. w weekend. Zamiast mąki jaglanej możemy użyć zwykłej mąki pszennej. Polecam
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
250 g ricotty
2 łyżki masła
1 jajko
1 łyżka cukru (można dać więcej)
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
3 płaskie łyżki mąki jaglanej
Racuszki bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuszczamy na patelni i lekko studzimy. Do miseczki przekładamy ricottę, rozpuszczone masło, jajko, cukier, ekstrakt, proszek do pieczenia i mąkę. Przez chwilę razem miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i na gorącą nakładamy porcję ciasta, lekko dociskamy. Smażymy z obu stron na rumiano.
Komentarze