Biała fasola z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -2 puszki białej fasoli
    -1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    -1 średnia czerwona cebula
    -sok z 1 cytryny
    -2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    -natka pietruszki
    -sól
    -pieprz

Biała fasola z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osączamy, wrzucamy do miski. Dodajemy odsączoną fasolę. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Dodajemy poszatkowaną drobno cebulę. Doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Posypujemy drobno posiekana natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy