Biała zupa warzywno-pieczarkowa

0 (0 ocen)

Bardzo prosta lecz smaczna zupa.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    2 większe marchwie
    1 większa pietruszka
    1 mały seler
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól pieprz
    3 suszone mini papryczki chilli
    200 g śmietanki 20%
    1 skrzydełko z kurczaka
    1 skrzydełko zkaczki

Biała zupa warzywno-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokrój w cienkie pół plasterki
  • 2. Marchew, pietruszke i seler obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • 3. Wszystkei warzywa wrzuć do garnka, dodaj skrzydełka ziele , chilli i liśc laurowy zalej 2 l wody.
  • 4. Zupę gotuj ok 35 min,Po tym czasie dodaj śmietankę , sól, pieprz oraz gałkę gotuj kolejne 10 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy