Bigos fasolkowy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Troszku inna odmiana bigosu, ale równie smaczna.

  • 35 min

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
    20 dag fileta z kurczaka
    15 dag kiełbasy zwyczajnej
    1 cebula
    olej
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    kostka bulionowa
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz

Bigos fasolkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pokroić, zalać 1 l wody, wkruszyć kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu.
  • 2. Fileta umyć, pokroić w kostkę, dodać do fasolki.
  • 3. Kiełbasę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do fasolki.
  • 4. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać do reszty. Gotować razem, aż fasolka zmięknie.
  • 5. Dodać mąkę, dokładnie rozmieszać, następnie dodać przecier. Zagotować.
  • 6. Przyprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy