Fasolka i cała reszta do jednego garnka.Smaczne z pieczywem albo z ryżem .
50 min
Składniki:
fasolka 2 szklanki
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pieczarki (małe) ok. 40 dag
mięso mielone ok. 40 dag
wędlina 30 dag
koncentrat pomidorowy
olej
sól
pieprz
ziele angielskie
Fasolkowy miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę przebrać, wypłukać, zalać wodą i moczyć ok. dwóch godzin. Odlać wodę. Zalać świeżą i postawić do gotowania.
Dodać obraną i pokrojoną marchew. Pieczarki opłukać, przesmażyć z drobno pokrojoną cebulą, dodać do fasoli.Posolić i dodać ziele angielskie. Gdy wszystko powoli zaczyna mięknąć dodać pozostałe składniki. Mięso mielone odrywać widelcem i wrzucać do potrawy. Dodać też pokrojoną wędlinę, doprawić koncentratem i przyprawami. Przez chwilę wszystko razem dusić.
Komentarze