Fasolkowy miszmasz

0 (0 ocen)

  • 50 min

Fasolka i cała reszta do jednego garnka.Smaczne z pieczywem albo z ryżem .

  • 50 min

Składniki:

  • fasolka 2 szklanki
    marchew 1 sztuka
    cebula 2 sztuki
    pieczarki (małe) ok. 40 dag
    mięso mielone ok. 40 dag
    wędlina 30 dag
    koncentrat pomidorowy
    olej
    sól
    pieprz
    ziele angielskie

Fasolkowy miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę przebrać, wypłukać, zalać wodą i moczyć ok. dwóch godzin. Odlać wodę. Zalać świeżą i postawić do gotowania.
    Dodać obraną i pokrojoną marchew. Pieczarki opłukać, przesmażyć z drobno pokrojoną cebulą, dodać do fasoli.Posolić i dodać ziele angielskie. Gdy wszystko powoli zaczyna mięknąć dodać pozostałe składniki. Mięso mielone odrywać widelcem i wrzucać do potrawy. Dodać też pokrojoną wędlinę, doprawić koncentratem i przyprawami. Przez chwilę wszystko razem dusić.

Komentarze

Podobne przepisy