bigos z pieczarek

0 (0 ocen)

Pieczarki w potrawce to pyszne, rozgrzewające, sycące danie warzywne, które pysznie smakuje samo czy z pieczywem a także na kaszy czy ryżu.

Składniki:

  • •2 cebule
    •500g pieczarek
    •mała kapusta
    •lisc laurowy
    •5 szt ziele angielskie
    •1 kieliszek czerwonego wina
    •1,5 szkl bulionu
    •sól
    •pieprz
    •majeranek
    •oregano
    •oliwa
    •łyzka masła

Bigos z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie, przekładamy do garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, solimy i podsmażamy na patelni na masle, przekłądamy do garnka.

    Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, czerwone wino oraz bulion.

    Gotujemy wszystko ok 30 min mieszając od czasu do czasu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy