Bigos z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Nie zawsze musi być bigos z kapusty.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • 1 kg pieczarek
    • Cebula
    • 2 papryki ( żółta ,czerwona)
    • 15 dag wędliny ( szynki)
    • Koncentrat pomidorowy
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • Chili
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • pieprz

Bigos z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    Doprawiamy solą.
  • cebula 2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
  • papryka 3. Paprykę kroimy w paseczki, również dodajemy do mięsa.
  • szynka 4. Tą samą czynność wykonujemy z szynką.
  • pieczarki 5. Pieczarki kroimy przekładamy do wszystkich składników.
  • pieprz 6. Doprawiamy pieprzem.
  • woda 7. Podlewamy wodą i prużymy aż mięso będzie dobre.
  • przecier 8. Dodajemy przecier.
  • groszek 9. Następnie groszek bez zalewy.
  • chili 10. Doprawiamy jeszcze chili.
  • zaprawka 11. Mąkę mieszamy z odrobiną wody i hartujemy sos.
  • danie 12. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy