Buiscuits to bardzo prosty sposób na przygotowanie śniadania lub podwieczorku. Te małe bułeczki bardzo dobrze smakują z masełkiem, dżemem oraz dodatkiem ciepłego kakao.
Składniki:
Składniki podstawowe:
25 dag maki pszennej
200 ml śmietanki kremówki
Bakalie: rodzynki
Składnik dodatkowy:
50 gr roztopionego masla
Składniki pomocnicze:
1 łyzka skórki startej z pomaranczy
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Biscuits z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z proszkiem, dodać śmietankę i roztopione maslo, wymiszać na gładką masę. Dodać rodzynki i skórkę. zarobić ciasto.
2.Ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką, rozwałkowac na grubość ok. 1i 1/2 cm. Wykrawać krążki o śr. szklanki lub mniejsze.
3.Krązki układać na foremkę wyłożoną papierem. Posmarować ropuszczonym masłem.
4.Pieczenie ok. 40 minut w piekarniku nagranym do 200 stopni, do momentu aż bisquits nabiorą złotego koloru. Przestudzić, podawać z masełkiem, oraz ulubionym dżemem.
Komentarze