biszkopt cukiniowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

wilgotne, lekkie ciasto z dodatkiem cukinii

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Upiec 3 blaty
    składniki na 1 blat
    3 jajka
    1 szkl cukru
    5 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szkl cukini startej na grubych oczkach
    1/2 szkl rozdrobnionych orzechów włoskich
    dżem morelowy

Biszkopt cukiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, jak będą gotowe dodać zółtka a następnie stopniowo dodawać cukier dalej miksując. Gdy już cukier będzie dobrze wymieszany wsypać mąką z proszkiem dokładnie zmiksować. na sam koniec masę wymieszać z cukinią i orzechami. Każdy placek piec w dużej blaszce w 180 st ok 35 min. Wystudzić, przełożyć dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy