Biszkopt kremowo - owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na półsztywno, dodać cukier, dalej ubijać na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, delikatnie połączyć z pianą, na końcu wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na dwie części.
Kremy przygotować według przepisu na opakowaniu. Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzać ją ciągle mieszając aż się rozpuści. Wymieszać z kremem. 1/3 kremu odłożyć. Do reszty dodać pokrojone w drobną kosteczkę owoce.
Krem z owocami wyłożyć na biszkopt. Przykryć drugim biszkoptem. Posmarować odłożonym kremem bez owoców. Na wierzchu ułożyć ciasno połówki truskawek. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać nią owoce. Posypać płatkami migdałowymi.
Porady
Zamiast truskawek można wykorzystać inne owoce sezonowe.
Zimą polecam brzoskwinie w puszce.
Komentarze