Bardzo smaczne i szybkie ciacho do popołudniowej herbatki .
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Biszkopt:
5 jajek
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 średniej wielkości jabłka
3 łyżki kaszy manny
sok z połowy cytryny
Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na plasterki, mieszamy z sokiem z cytryny i kaszą manną.
2.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo wsypujemy cukier i cukier waniliowy, następnie dodajemy po 1 żółtku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem, na sam koniec dajemy jabłka i delikatnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do formy o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Biszkopt pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze