Biszkopt z masą serowo-jogurtową i dżemem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: jajka wybić, posolić, dodać cukier, utrzeć na puszystą masę, dodać wodę, olej, wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszać. Formę natłuścić, wylać ciasto, piec w temp. 180 stopni około 30 minut. Wyjąć z formy, wystudzić, przekroić na pół, obie części posmarować dżemem.
Jogurt wymieszać dokładnie z cukrem pudrem. Do masy jogurtowej dodać serek, dokładnie wymieszać. ¾ kremu wyłożyć na 1 połówkę biszkoptu, przykryć drugą połówką, lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę serową. Schłodzić w lodówce.Dowolnie udekorować.
Komentarze