Biszkopt z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka miksujemy z cukrem dodajemy proszek i mąkę.
Gdy masa będzie gładka przekładamy do blaszki (wym.25x36cm)
wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym
do temperatury 200st.C przez ok.30 minut.
Upieczony biszkopt studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody.
Odstawiamy do stężenia.
Morele myjemy, drylujemy i kroimy na ćwiartki.
Banany obieramy.
Ostudzony biszkopt przekładamy do blaszki keksówki
(nadmiar ciasta odcinamy).
Na biszkopt wkładamy banany w dwóch rzędach następnie zalewamy połową tężejącej galaretki.
Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka stężeje kładziemy przygotowane morele i zalewamy
pozostałą galaretką. Odstawiamy do stężenia (najlepiej na noc).
Gdy ciasto dobrze stężeje wykładamy je na tacę i polewamy polewą .
Komentarze