Biszkopt z owocami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto idealne, szybkie i łatwe.Jego nadzienie można zmieniać za każdym razemprzez co nigdy nam się nie znudzi.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 jajka,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    3/4 szkl. cukru,
    1 szkl. mąki,
    4 galaretki ( brzoskwinia i cytryna),
    4 bananów,
    ok. 25 dag moreli,
    polewa czekoladowa gotowa,

Biszkopt z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem dodajemy proszek i mąkę.
    Gdy masa będzie gładka przekładamy do blaszki (wym.25x36cm)
    wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym
    do temperatury 200st.C przez ok.30 minut.
    Upieczony biszkopt studzimy.
    Galaretkę rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody.
    Odstawiamy do stężenia.
    Morele myjemy, drylujemy i kroimy na ćwiartki.
    Banany obieramy.
    Ostudzony biszkopt przekładamy do blaszki keksówki
    (nadmiar ciasta odcinamy).
    Na biszkopt wkładamy banany w dwóch rzędach następnie zalewamy połową tężejącej galaretki.
    Odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka stężeje kładziemy przygotowane morele i zalewamy
    pozostałą galaretką. Odstawiamy do stężenia (najlepiej na noc).
    Gdy ciasto dobrze stężeje wykładamy je na tacę i polewamy polewą .

Komentarze

Podobne przepisy