Biszkoptowe serce z jeżynami

0 (0 ocen)

Ciacho z owocami do kawki

Składniki:

  • jajka - 2 szt
    mąka - 2 łyżki
    cukier - 2 łyżki
    proszek do pieczenia - szczypta
    jeżyny - 1 garść
    tłuszcz do formy

Biszkoptowe serce z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny umyć, osączyć.
  • 2. Żółtka oddzielić od białek.
  • 3. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając cukier, dalej ubijać.
  • 4. Następnie do ubitej masy dodać wymieszaną mąkę z cukrem, delikatnie wymieszać.
  • 5. Foremkę w kształcie serca, wysmarować tłuszczem.
  • Biszkoptowe serce z jeżynami 6. Wylać ciasto do formy, posypać jeżynami.
  • Biszkoptowe serce z jeżynami 7. Wstawić do piekarnika, piec ok.20 minut w 170 stop.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy