Blok kakaowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wyśmienite dla łasuchów:) Polecam

  • 25 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
    szklanka cukru
    kostka masła
    ok. 400 g herbatników
    paczka mleka w proszku
    bakalie
    5 łyżek kakao
    zapach rumowy

Blok kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, cukier i masło zagotować. Herbatniki pokruszyć. Razem z mlekiem w proszku, bakaliami, kakao i zapachem dodać do rozpuszczonego masła i cukru. Wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią podłużnej foremki. Następnie wstawić na parę godzin do lodówki, żeby blok stężał. Wyjąć go z formy. Pokroić na kawałki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy